Selvfølgelig spiller man kort i skoletiden

16.05.2019

Samarbejde mellem bridgeklubben og gymnasiet fik en fin afslutning, da 16 elever deltog i den første IBG-skolebridgeturnering nogensinde.

Emil Guldbrand Jespersen i aktion ved skolebridgeturneringenEmil Guldbrand Jespersen i aktion ved skolebridgeturneringen

Skolens 2g’ere har i en periode fulgt en række frivillige forløb og et af de absolut mest populære var tilbuddet om at lære at spille bridge. I løbet af syv lektioner har medlemmer af den lokale bridgeklub undervist 39 elever i det populære kortspil.
- Det er gået over al forventning. Eleverne har været meget positive og nysgerrige på at lære at spille bridge, siger Poul Kelså, der er medlem af Ikast Bridgeklub og har været ansvarlig for undervisningsforløbet på Ikast-Brande Gymnasium.
Hvorvidt man skal bruge skoletiden på kortspil, er han ikke i tvivl om.
- Det er absolut relevant at ofre tid på bridge i skolesammenhæng. Dels er der det sociale aspekt. Man er tvunget til at samarbejde med sin makker, og dels er der det matematiske aspekt. Sandsynlighedsregning er en helt naturlig del af spillet og man træner samtidig sine hovedregningsfærdigheder, forklarer Poul Kelså.

Begejstrede elever
I torsdags blev forløbet så afsluttet på Ikast-Brande Gymnasium, hvor 16 af eleverne deltog i en bridgeturnering, der blev styret med kyndig hånd af de lokale bridgespillere. Det var Emil Guldbrand Jespersen og Kristian Løbner Tougaard fra 2b, der løb med sejren i den afsluttende turnering. Og det var et par begejstrede unge mænd, der kunne gøre status over bridgeforløbet.
- Det har været et virkelig godt forløb. Da vi skulle vælge, lød det meget hyggeligt med kortspil og så passede det meget godt med, at vi har matematik på A-niveau, siger Emil Guldbrand Jespersen. 
Hans bridgemakker og klassekammerat supplerer:
- Det var mere udfordrende end jeg havde regnet med, men virkelig spændende. Man skal tænke strategisk både i forhold til angreb og forsvar. Jeg vil helt klart anbefale forløbet til andre, siger Kristian Løbner Tougaard.
En fin afslutning på et – bogstaveligt talt – brobyggende samarbejde mellem bridgeklubben og gymnasiet. 


 

keyboard_arrow_up