Femstjernet besøg på Regionshospitalet Viborg

22.01.2020

For nylig var 2.x på besøg på Regionshospitalet Viborgs fysiologiske klinik, hvor de fik undervisning i, hvordan hospitalet bruger radioaktive stoffer til at undersøge patienter for sygdomme. Herunder et lille uddrag af elevernes oplevelser.


Besøget på hospitalet var ærligt noget af det fedeste. Dagen var megalærerig og vi vil helt klart anbefale andre at gøre det. Dagen var lærerig og spændende og især grundet det supersøde personale. Jeg ville nok rate det fem stjerner.

Af Mikkel, Elias og Peter, 2.x

Indsigt i sundhed og stråling
Hvis en patient skal have lavet en PET-scanning eller en SPECT/CT-scanning, skal patienten have sprøjtet hhv. det radioaktive stof Fluor-18 (F-18) eller Technetium-99 (Tc99m) ind i sig. Vi syntes, at det var en spændende dag på Regionshospitalet Viborg. Vi fik mulighed for at se og høre om, hvordan hverdagen som hospitalsfysiker og bioanalytiker er og fik en indsigt i, hvordan de arbejder. Vi har fået en viden om og forståelse af, hvordan man i dag bruger radioaktive stoffer til at undersøge patienter. 

Vi syntes, at rundvisningen var det fedeste, da man der så, hvordan de forskellige scannere på et hospital virker samtidigt med, at vi fik en masse generel viden omkring sundhed og stråling.

Victoria og Annaliisa, 2.x

Fysikforsøg omsat til praksis
Vi brugte dagen på at lave fysikforsøg på hospitalet og fik derefter en forklaring på, hvordan vores lille forsøg i praksis bliver brugt i hverdagen på hospitalet. Derudover fik vi også en rundvisning på Regionshospitalet Viborgs fysiologiske klinik, hvor vi fik mulighed for at se, hvordan en PET og SPECT/CT-scanner virker. Vi hørte om lægernes arbejdsdag og brugen af radioaktive stoffer i hverdagen, hvordan personalet beskytter sig fra de radioaktive patienter, og hvordan behandlingen er for de patienter, der kommer ind og skal have lavet en PET eller SPECT/CT-scanning. 

Alessia og Jessica, 2.x

Hele dagen var brugbar og gav os et syn på fysikken, som vi normalt ikke ser. Den viden, vi fik igennem hele dagen, har vi både kunne bruge i undervisningen og i hverdagen, da næsten hele klassen er begyndt at tage kalkpiller. Tak for at give os denne mulighed!

Sofie L, Gry, Sarah og Sofie V, 2.x

keyboard_arrow_up