Efter en anderledes studietid: IB-studenter er klar til næste kapitel

Lettelsen var næsten fysisk mærkbar i Quben på Ikast-Brande Gymnasium og både huer og humør fik vinger, da årets IB-studenter efter sidste eksamen blev fejret med taler, musik og priser

Udgivet:25. maj 2021, 15.11

Læsetid:2 minutter

Fra venstre ses Amalie Bahn Vilstrup, Albert Nielsen Mosegaard, Anne-Sofie Hvidkjær Jensen og Ana Carolina Figueira Potsch Magahaes Nissen. Foto: Privatfoto

3 år siden

STUDENTER Efter to år på skolebænken, hvoraf halvandet har været præget af corona-restriktioner og online-undervisning var stemningen høj og smilene brede. Om det var lettelsen over at være færdige, champagnen eller halvandet års mangel på fester og socialt samvær, der ramte IB-dimittenderne på Ikast-Brande Gymnasium vides ikke med sikkerhed, men glade det var de i hvert fald. Det sydede og boblede i Quben blandt de festklædte studenter og selvom forældrene var forment fysisk adgang, kunne de følge festlighederne live online.

Taler, priser og musik

Selve receptionen bød på både prisuddelinger, taler og musikalske indslag. Efter lykønskninger ved rektor, Marianne Dose Hvid, og prisuddeling ved CAS-koordinator, Sandra Beck, sænkede roen sig for en stund over de glade elever, da 1-års IB-elev, Theresa Almind, på fornemste vis fremførte Moment Musicaux No.4 af Sergei Rachmaninoff. Herefter gav IB-koordinator, Gitte Pilley, de unge mennesker et par ord med på vejen.

- En ting, som jeg vil have, at I tager med jer, er, at vi ikke altid kan kontrollere de kort, som vi får på hånden. Men det er ofte, når livet går i en anden retning end forventet, at vi lærer og vokser og reflekterer over, hvad der virkelig betyder noget. Jeg håber, at corona har givet jer en chance for at reflektere over vigtigheden af de små ting, som vi måske tidligere har betragtet som kedelige eller taget for givet: hverdagen.

Håb for fremtiden

Med den flagbesatte IB-hue på hovedet sang dimittend Mathilde Houmark Tittemann Smidt ”Don’t stop believing” til sine klassekammerater. Og det tyder på, at de unge mennesker trods et noget anderledes uddannelsesforløb ikke har opgivet troen på fremtiden. Den internationale IB-uddannelse sender vanen tro eleverne ud i mange forskellige uddannelsesretninger og steder i verden.

- Det er megadejligt at være færdig, men det er også en lidt underlig følelse. Jeg tror ikke rigtigt, at det er gået op for mig endnu, siger Amalie Bahn Vilstrup fra Herning, der efter sommerferien har søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg. Hendes klassekammerater, Albert Nielsen Mosegaard og Anne-Sofie Hvidkjær Jensen, er enige i, at hele deres uddannelsesforløb har været specielt men også berigende.

- Seriøsitet har været meget vigtigt for mig under de her omstændigheder, forklarer Albert Nielsen Mosegaard, der har planer om et sabbatår, hvorefter han vil læse til civilingeniør. Anne-Sofie Hvidkjær Jensen planlægger et sabbatår i Bangladesh, hvor hendes far arbejder. Herefter vil hun gerne læse business. Om IB-uddannelsen siger hun:

- For mig betyder IB-uddannelsen muligheder. Der er ingen begrænsninger. Man kan tage ud i hele verden og man kan studere, hvad man vil.

IB-uddannelsen er en toårig international gymnasial uddannelse, der giver adgang til videregående uddannelser i hele verden. Der går elever fra mange forskellige lande på IB, og al undervisning foregår på engelsk.