International uddannelse og plads til sport i skemaet står højt på ønskelisten hos unge uddannelsessøgende

19.03.2019

Rektor på Ikast-Brande Gymnasium Marianne Dose HvidRektor på Ikast-Brande Gymnasium Marianne Dose Hvid

Der er rift om pladserne på Ikast-Brande Gymnasium. Det kan rektor Marianne Dose Hvid konstatere i takt med, at årets ansøgertal tikker ind.
- Vi har i år en flot fremgang på både Pre-IB, IB og HF. Tallene er ikke endelige endnu, men det ser positivt ud indtil videre med en fremgang på ca. 14 % i forhold til sidste år. Vi har oplevet en mindre tilbagegang på STX, men er til gengæld gået frem på de andre uddannelser. Jeg hæfter mig især ved, at vi henter mange elever til vores internationale uddannelse, IB, og den forberedende Pre-IB. Jeg tror, at vi nu ser effekten af den nye og tilfredsstillende karakteromregningstabel for IB. Den giver elever med et IB-diplom stærke muligheder for at få adgang til videregående uddannelser både i Danmark og internationalt, siger rektor Marianne Dose Hvid.

Flere unge vælger at kombinere sport og uddannelse
En anden højdespringer i år er den gruppe elever, der vælger at kombinere en ungdomsuddannelse med sport på eliteniveau. Samarbejdet mellem Ikast-Brande Gymnasium og Sportstarcollege Ikast-Brande er populært som aldrig før og det betyder, at der i år er 39 collegeelever, der er optaget på Ikast-Brande Gymnasium via Sportstarcollege - 27 STX-elever, 4 på HF og 8 på Pre-IB og IB.
- Jeg synes, det er overordentligt positivt, at vi formår at tiltrække så mange unge mennesker med sportslige ambitioner. Det vidner om stærke, fleksible uddannelsestilbud og et solidt, lokalt samarbejde mellem college, de lokale sportsklubber, ISI og ungdomsuddannelserne i byen, siger rektor Marianne Dose Hvid.

Solidt optag på HF
Også den nye professionsrettede 2-årige uddannelse til Hf-eksamen har fået et solidt optag. De nye fagpakker på Hf forbereder eleverne til videreuddannelse inden for områder som sundhed, marketing, IT og multimedier, pædagogik og teknik.
- Det er min oplevelse, at eleverne på Hf tiltrækkes af de meget konkrete fagområder på uddannelsen. Hf er i højere grad blevet mere praksis- og anvendelsesorienteret. Fagpakkerne gør det nemt at gennemskue, hvilken vej man kan gå med en Hf-eksamen i rygsækken, siger rektor Marianne Dose Hvid.

 

Tilbage


IKAST-BRANDE GYMNASIUM
Bøgildvej 6, DK-7430 Ikast   •   phone +45 9715 3611   •   mail ig@ikast-gym.dk   •    mail sikker(secure) mail

Kontortid:
Man-tors 8:00-15:00 og fredag 8:00-14:00

keyboard_arrow_up