På udveksling i det sydfranske

29.04.2019

Før påske tog 18 elever og to lærere fra IBG til Frankrig for at besøge Lycee Sud des Landes - et gymnasium i sydfranske St Vincent de Tyrosse.

Under besøget var eleverne fra IBG privat indlogeret hos deres franske værter i fire dage, hvor de fik mulighed for at følge de franske elevers undervisning i forskellige fag som biologi, fransk, engelsk og idræt. Det gav et spændende indblik i en typisk fransk skoledag. 

Under opholdet skulle eleverne interviewe deres franske værter og skrive om den franske kultur og de unges hverdag. Elevernes observationer er blevet anvendt flittigt i undervisningen efter hjemkomsten, hvor de i franskundervisningen har brugt deres egen empiri til at sammenligne danske og franske unges hverdag og skolegang.

- Det er helt tydeligt, at eleverne har haft stor gavn af at prøve det franske sprog af under et udvekslingsophold. Deres engagement og motivation i undervisningen er øget og de har fået mere selvtillid i forhold til at tale fransk i undervisningen, siger elevernes fransklærer Hilal Kilic

Der blev knyttet fine venskaber på turen og eleverne holder kontakten ved lige blandt andet via de sociale medier. 

Turen til Frankrig blev en realitet blandt andet ved hjælp af midler fra et dansk-fransk udvekslingsprogram, som undervisningsministeriet har søsat. Formålet er at give eleverne sproglig og kulturel forståelse og gøre eleverne klogere på både det danske og det franske samfund.

Herunder kan du se elevernes egen film fra turen til Frankrig:

Tilbage


IKAST-BRANDE GYMNASIUM
Bøgildvej 6, DK-7430 Ikast   •   phone +45 9715 3611   •   mail ig@ikast-gym.dk   •    mail sikker(secure) mail

Kontortid:
Man-tors 8:00-15:00 og fredag 8:00-14:00

keyboard_arrow_up