Valgmøde på Ikast-Brande Gymnasium: Karakterræs og klima i fokus

Valgdebat på Ikast-Brande Gymnasium kom til at handle om klima og uddannelse

Udgivet:29. maj 2019, 15.02

Læsetid:1 minut

Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

5 år siden

Ikast Læseferien og eksamenstiden er over de fleste gymnasieelever, men der var alligevel mødt et par hundrede elever op til valgdebat i Quben på Ikast-Brande Gymnasium.

Her var samtlige opstillingsberettigede partier inviteret, men Stram Kurs var ifølge Ikast-Brande Gymnasium ikke vendt tilbage på henvendelsen. Hanne Ringgaard Møller fra Radikale Venstre var heller ikke mødt op.

Klimaet fyldte naturligvis meget blandt de unge, hvor flere erklærede sig som førstegangsvælgere, men også uddannelse og især det såkaldte karakterræs fyldte meget for eleverne.

- Vi oplever, at nogle elever ikke tør række hånden op i klassen for at stille spørgsmål, fordi de er bange for, at det vil kunne påvirke deres standpunktskarakter. Vil I ikke overveje at afskaffe konceptet med karakterer?, lød spørgsmålet fra en af eleverne.

Samtlige fremmødte politikere henvendte sig naturligt nok til de unge, hvor gratis psykologhjælp blev drøftet, retten til at kunne tage på højskole og fremtiden for uddannelsesloftet. Men også større emner som atomkraftværker og havvindmølleparker blev vendt.

Læs en reportage fra valgdebatten i Herning Folkeblad fredag.