Erklæring til elever, ansatte og gæster på skolen og ved skolens aktiviteter

Retningslinjer vedr. fotografering

Ikast-Brande Gymnasium bruger billeder i trykte og digitale medier. På den måde er det muligt for elever, forældre, kollegaer og andre interessenter at følge med i skolens dagligdag. Gennem billeder og film fortæller vi de gode historier, åbner gymnasiet for omverdenen, deler viden og informerer om begivenheder og arrangementer.

Vi har stort fokus på, at offentliggørelsen skal overholde gældende lovgivning og almindelig moral og etik. Ingen skal føle sig udstillet, udnyttet eller krænket. Derfor vurderer vi altid, hvad der er egnet til at dele med andre - og modtager vi evt. indvendinger, vil et billede eller en video blive fjernet i det omfang, det er muligt. Tilbagetrækning af billeder kan dog ikke ske med tilbagevirkende kraft, hvis billederne er en del af en igangværende aktivitet.

Offentliggørelse af billeder

Det er vores praksis, at vi skelner mellem to typer billeder – situationsbilleder og portrætbilleder:
Situationsbilleder kan offentliggøres uden samtykke. Det drejer sig om billeder, hvor en aktivitet eller en situation er det egentlige formål med billedet, og hvor det ikke er afgørende, hvilke personer der optræder på billedet.

Portrætbilleder må ikke offentliggøres uden I er bekendt med at vi gør dette og I har givet et samtykke mundtligt eller skriftligt. Samtykke skal ske fra forældre (hvis eleven er under 15 år). 

 

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os...
 

Grethe Munkvold Qvist

Sekretær

phone+45 9715 3611

mailE-mail

Grethe Munkvold Qvist


IKAST-BRANDE GYMNASIUM
Bøgildvej 6, DK-7430 Ikast   •   phone +45 9715 3611   •   mail ig@ikast-gym.dk   •    mail sikker(secure) mail

Kontortid:
Man-tors 8:00-15:00 og fredag 8:00-14:00

Webtilgængelighed
Tilgængelighedserklæring

 

keyboard_arrow_up