keyboard_arrow_down

HF

Tag en gymnasial uddannelse på to år

På HF kan du tage en gymnasial ungdomsuddannelse på 2 år

HF-uddannelsen er struktureret i fagpakker og er målrettet forskellige videregående erhvervsakademi- og professionsuddannelser, og hvis du tager den udvidede pakke, giver den også adgang til universitetsuddannelser.

Som noget nyt kan du søge om optagelse på HF allerede efter 9.klasse. Så hvis du kommer fra 9. klasse, 10. klasse eller måske har været i gang med noget andet, så kan den nye HF være noget for dig.

Fagene har et anvendelsesorienteret sigte og i løbet af uddannelsen er der praktik- og projektperioder. Der er forskellige optagelseskrav afhængigt af, om du kommer fra 9. eller 10. klasse.

Læs mere om optagelseskravene på Ikast-Brande Gymnasium her.

Om HF


Vicerektor, Ulrik Antonsen, og studievejleder, Jesper Hvam, fortæller om HF på Ikast-Brande Gymnasium. Hør om fagpakker, det sociale liv på skolen og dine muligheder for videreuddannelse med en HF-eksamen.


Line og Oliver fortæller om mulighederne på HF og om hverdagen som elev på Ikast-Brande Gymnasium.

Fagpakker

Gå på opdagelse i vores fagpakker

På HF-uddannelsen får du en gymnasial uddannelse, der er professionsrettet. Det betyder, at du ud over en række obligatoriske fag som f.eks. engelsk, matematik og dansk skal vælge en bestemt fagpakke, der toner din HF i en bestemt professionsretning.

Vi har i alt 7 forskellige professionsretninger, der via projektforløb og samarbejde med de videregående uddannelser giver din HF-uddannelse et særligt fagligt fokus.

HF Force

HF Force er for dig, som ser en mulig fremtid i et job med uniform – som f.eks. politibetjent, falckredder eller måske inden for militæret.

HF Sundhed

HF Sundhed er for dig, som ser en mulig fremtid i et job som f.eks. tandplejer, jordemoder, sygeplejerske eller bioanalytiker.

 

HF Pædagogik

HF Pædagogik er til dig der f.eks. drømmer om at arbejde med børn som lærer eller pædagog og gerne vil lære mere om sociologi og psykologi.

HF Marketing

HF Marketing er for dig, som ser en mulig fremtid inden for f.eks. salg og marketing eller måske som finansøkonom i en bank.


HF IT

HF IT er for dig, som ser en mulig fremtid som webdesigner, programmør eller f.eks. automationsteknolog, hvor du kan arbejde med robotteknologi.


Udvidet fagpakke

Den udvidede fagpakke er for dig, der gerne vil være klar til en lang videregående uddannelse på universitetet eller handelshøjskolen.

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os...
 

Grethe Munkvold Qvist

Sekretær

phone+45 9715 3611

mailE-mail

Grethe Munkvold Qvist


IKAST-BRANDE GYMNASIUM
Bøgildvej 6, DK-7430 Ikast   •   phone +45 9715 3611   •   mail ig@ikast-gym.dk   •    mail sikker(secure) mail

Kontortid:
Man-tors 8:00-15:00 og fredag 8:00-14:00

Webtilgængelighed
Tilgængelighedserklæring

 

keyboard_arrow_up