keyboard_arrow_down

HF

Tag en gymnasial uddannelse på to år

På HF kan du tage en gymnasial ungdomsuddannelse på 2 år

HF-uddannelsen er struktureret i fagpakker og målrettet forskellige videregående erhvervsakademi- og professionsuddannelser. Det betyder, at fagene har et anvendelsesorienteret sigte og i løbet af uddannelsen er der praktik- og projektperioder.

I modsætning til de treårige gymnasiale ungdomsuddannelser, får du på HF ikke standpunktskarakterer, men afslutter alle fag med eksamen.

Du kan søge ind på HF fra 9. eller 10. klasse og du kan også søge ind på HF, hvis du har været i gang med noget helt andet fx en anden ungdomsuddannelse eller et arbejde. Der er forskellige optagelseskrav afhængigt af, om du kommer fra 9. eller 10. klasse.

Læs mere om optagelseskravene på Ikast-Brande Gymnasium her.

Om HF


Vicerektor, Ulrik Antonsen, og studievejleder, Jesper Hvam, fortæller om HF på Ikast-Brande Gymnasium. Hør om fagpakker, det sociale liv på skolen og dine muligheder for videreuddannelse med en HF-eksamen.


Line og Oliver fortæller om mulighederne på HF og om hverdagen som elev på Ikast-Brande Gymnasium.

Fagpakker

Gå på opdagelse i vores fagpakker

På HF-uddannelsen får du en gymnasial uddannelse, der er professionsrettet. Det betyder, at du ud over en række obligatoriske fag som f.eks. engelsk, matematik og dansk skal vælge en bestemt fagpakke, der toner din HF i en bestemt professionsretning.

Vi har i alt 4 forskellige professionsretninger, der via projektforløb og samarbejde med de videregående uddannelser giver din HF-uddannelse et særligt fagligt fokus.

HF Force

HF Force er for dig, som ser en mulig fremtid i et job med uniform – som f.eks. politibetjent, falckredder eller måske inden for militæret.

HF Sundhed

HF Sundhed er for dig, som ser en mulig fremtid i et job som f.eks. tandplejer, jordemoder, sygeplejerske eller bioanalytiker.

 

HF Pædagogik

HF Pædagogik er til dig der f.eks. drømmer om at arbejde med børn som lærer eller pædagog og gerne vil lære mere om sociologi og psykologi.

HF Marketing

HF Marketing er for dig, som ser en mulig fremtid inden for f.eks. salg og marketing eller måske som finansøkonom i en bank.

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os...
 

Grethe Munkvold Qvist

Sekretær

phone+45 9715 3611

mailE-mail

Grethe Munkvold Qvist


IKAST-BRANDE GYMNASIUM
Bøgildvej 6, DK-7430 Ikast   •   phone +45 9715 3611   •   mail ig@ikast-gym.dk   •    mail sikker(secure) mail

Kontortid:
Man-tors 8:00-15:00 og fredag 8:00-14:00

Webtilgængelighed
Tilgængelighedserklæring

 

keyboard_arrow_up