Ikast-Brande Gymnasium godkendt til stort europæisk uddannelsessamarbejde

01.03.2024

Ikast-Brande Gymnasium er Erasmus+ skole.

Ikast-Brande Gymnasium har modtaget akkreditering til at deltage i det europæiske uddannelsessamarbejde, Erasmus+. Det EU-støttede samarbejde har fokus på social inklusion, den grønne og den digitale omstilling og fremme af unges deltagelse i det demokratiske liv. Med godkendelsen følger en ganske stor sum penge, der gør det muligt at sende elever af sted på studieture i Europa og opkvalificere udvalgte lærerkompetencer.

Som en del af Erasmus+ programmet får skolen mulighed for at øge elevernes bevidsthed om Europas historie med særligt fokus på nødvendigheden af et forenet Europa og et demokratisk EU. Det er især HF-eleverne, der får gavn af de ekstra midler. Studierejser og projekter med fokus på demokrati i ind- og udland skal styrke elevernes faglighed og vise dem vigtigheden af Europas fælles historie og et stærkt demokratisk samarbejde på tværs af landegrænser og kulturer.

Programmet skal ikke blot styrke elevernes faglighed og internationale udsyn, men også øge fokus på skolens egne demokratiske udvalg, som elevrådet, den globale elevgruppe og Model UN-udvalget, og styrke elevsamarbejdet på tværs af vores uddannelser.

Læs mere om Erasmus+

keyboard_arrow_up